lørdag den 15. oktober 2011

Madeleines au pastisNår det nu ikke længere er vejr til at sidde i solen og drikke pastis, kan man jo forsøge at skabe lidt sydfransk stemning ved at bage nogle kager med den fantastiske anisdrik i stedet. Og hvilke bedre end fine, muslingeformede madeleines, der i denne udgave kan siges på smukkeste vis at forene den nordlige region Lorraine, hvor den i dag i Frankrig allestedsnærværende kage blev opfundet, og den sydlige Provence, hvorfra pastisen siden 1930'erne har strømmet i litervis.
 
Madeleines au pastis

Til 16-20 madeleines skal du bruge:

2 æg
150 g sukker
1 knsp. salt
Revet skal af en halv citron
1 spsk. pastis, Pernod er sikkert et fint alternativ
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
125 g smør, smeltet og afkølet

Gnid revet citronskal ud i sukkeret og tilsæt salt og æg. Pisk til det begynder at skumme, tilsæt pastis og fortsæt med at piske, til sukkeret er opløst og massen er hvid og luftig.

Bland hvedemel og bagepulver sammen. Sigt og vend forsigtigt denne blanding sammen med de piskede æg skiftevis med smørret. Undgå at røre for meget i dejen - den skal være helt glat uden klumper, men endnu lidt luftig.

Hvis du har tid, kan du lade dejen trække nogle timer i køleskabet, inden den fordeles i en smurt madeleineform. Bages ved 170 grader i ca. 15 minutter. Kagerne er færdige, når de er gyldne i kanten.

I Frankrig forstår man sig på vigtigheden af udflugtsvenlig alkoholemballage! Her en flaske Ricard i praktisk lommestørrelse. Af andre favoritter kan nævnes rødvin i tetrapak, med sugerør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar