Kong Kalle viser hvordan æggehviderne til en soufflé skal se ud!
For den nervøst anlagte læsers skyld vil jeg indledningsvis slå fast, at de i
overskriften omtalte eskapader ikke involverer fiskekonserves. I hvert
fald ikke direkte. Efter al den kedelige omtale af det svenske kongehus, der
har fyldt dagbladene det sidste års tid – aflysningen af party-prinsessen Madeleines
forlovelse som følge af den uprinselige Jonas Bergströms pinlige affære med en
21-årig norsk pige; prins Carl Philips forhold til Paradise Hotel-baben Sofia Hellqvist
og så for at fuldende farcen; rygterne om kongens utroskab, stripklubbesøg og gangstervenner
og hans uheldige håndtering af sagen i pressen – tænker jeg, at det er på tide at nævne dem for det gode. Efter sådan en
omgang skandale kniber det selvsagt med populariteten, men uanset mangel på anstændighed, god smag
og sunde værdier er det værd at bemærke, at Kong Carl Gustaf ligesom sin farfar, Gustaf
Adolf, der som omtalt i indlægget om Presto Grillen i Stockholm spillede en
afgørende rolle i svensk fastfoodhistorie, forstår sig på
gastronomi.