torsdag den 22. september 2011

Galettes Bretonnes


Efter på et fransk debatforum at have fulgt en ophedet, men ganske stimulerende debat, hvor en flok mere eller mindre aggressive franskmænd diskuterede hvilken pandekageopskrift, der er en autentiske, vover jeg hermed at bringe denne muligvis ikke helt autentiske, men ikke desto mindre udmærkede opskrift på galettes bretonnes, altså bretonske boghvedepandekager. 

søndag den 18. september 2011

Koldhævede havreboller med tyttebær


De fine, tørrede tyttebær er både sure og let bitre og passer rigtig godt sammen med den søde og næsten fede havre. Kan man ikke få fat på tørrede tyttebær, kan man enten bruge friske bær eller tyttebærsyltetøj (og samtidig justere væskemængden lidt), eller måske tørrede tranebær, som på mange måder minder om tyttebær. Skåret havre kan også være lidt vanskelig at finde – prøv den lokale helsekost, eller erstat med den samme mængde gryn, det fungerer upåklageligt!

lørdag den 3. september 2011

Kardemommeparfait


Hvis man ligesom jeg synes, at kardemomme er det bedste i verden, vil man forstå hvorfor denne is er stor og vigtig. Ideen er jo egentlig oplagt, men jeg kan desværre ikke tage æren for den. Efter en hel formiddag at have studeret udstoppede dyr (heriblandt verdens eneste udstoppede blåhval!) på Naturhistoriska Museet i Göteborg stødte jeg i museumscaféens fryseboks på et bæger med kardemommeis, og min ferielykke var selvsagt gjort. Mens isen smagte fortrinligt, lod dens konsistens noget tilbage at ønske, og så var det jo blot at gå i gang selv.